KICK-BOX

A kick-box az 1970-es évek közepe táján alakult ki, elsősorban az Egyesült -Államokban és valamivel később Nyugat-Európában. A kick-box első elnevezése sportkarate, majd all-style sportkarate volt, később egységesen a kick-box elnevezés használata vált elfogadottá.

A kick-box nem tagadja a tradicionális gyökereit. Az alapítók egyik fő célja az volt, hogy az ütéseket és rúgásokat használó távol-keleti eredetű harcművészetek – a (japán eredetű) karate, a (koreai eredetű) taekwondo és a (kínai eredetű) kungfu, valamint a (thaiföldi eredetű) muay thai – mozgásanyagát továbbfejlesztve, azokat ötvözve a boksz technikákkal, egy önálló, modern küzdősportot hozzanak létre.

A KEZDŐ KICK-BOX óratípusunk a következőképpen épül fel: alapos átmozgatás után ütések, rúgások, és az azokból álló kombinációk gyakorlása következik egyedül, partnerrel, zsákon, illetve kifejezetten rúgások fejlesztésére gyártott párnás célpontra.

Az erősítés általában saját testsúlyos (páros) gyakorlatokból áll, de funkcionális eszközöket is használunk (trx, kettlebell, haskerék stb.)

Az óra végén lassítunk, és a különböző nyújtó és relaxációs technikákkal megtanuljuk elcsendesíteni elménket.

A szintén 75 perces HALADÓ KICK-BOX edzések jellemzően magasabb intenzitásúak, páros gyakorlat és küzdelem orientáltak.

A stabil alapokkal rendelkezők itt már taktikákat, stratégiákat tanulnak, amelyeket éles küzdelmeken keresztül is van lehetőségük kipróbálni, megismerve a jellemző pszichológiai tényezőket is.

A haladó edzéseken védőfelszerelés (minimum fogvédő, kesztyű, és lábfejvédő) kötelező!

A kedd és csütörtök kora esti (18.00h) HALADÓ KICK-BOX edzések beteltek, így azokra jelenleg csak a meglévő tagok tudnak

bejelentkezni. Kérünk, érdeklődj email-ben a felszabaduló helyek után!

 

Kiscsoportos edzéseinken az óraadóink a legújabb (edzés)módszereket alkalmazva rád figyelnek, s segítenek, hogy komfortzónádon kívülre kerülve a teljes testet megcélozva, ne csak egyszerűen jól elfáradj fizikailag, hanem test-lélek-szellem egyensúlyba kerülhessen.

Zion Team elsődleges célja a kick box technikák tanításán túl a szemléletmód oktatása, amelyen keresztül tudatosan közelítesz egy-egy feladat végrehajtásához, megoldásához, ami segíteni fog edzésen kívül is abban, hogy munkádból, Életedből a legjobbat tudd kihozni.

Ha úgy érzed, hogy a kiteljesedésedhez szükséged van a versenyzésre, akkor ebben is támogatunk, szem előtt tartva azt, hogy a versenyre mindig eszközként tudj tekinteni. Eszköz, amelyen keresztül fejlődhetsz, s jobban megismerheted önmagadat.

Zion kick-box: kihívás a testnek, dopping a léleknek! ;)