ITF TAEKWON-DO

A Taekwon-do koreai harcművészet, amely nagy hangsúlyt fektet a gyorsan és keményen kivitelezett magas-, forgó-, ugró rúgásokra.

Intelligens küzdősport, amely szigorú katonai alapokra épült. Elmondható róla, hogy egyike a legmodernebb és legstruktúráltabban kialakított ázsiai stílusoknak, ezért rendkívül színes, változatos és látványos. Gyorsaságot, erőt, lazaságot egyaránt fejlesztjük vele.

Taekwon-do több, mint sport; test, szellem és lélek egyensúlyi állapotára törekszik. Rendszere, stabilitása, ideológiája egyesíti, összefogja az embereket, vallási, faji, politikai, nemi hovatartozástól függetlenül. Békésebb, igazságosabb, humánusabb társadalom teremtés a célja.

Jelenleg – bár több, egymással rivalizáló világszervezetből áll – a világ egyik legnépszerűbb és legtöbbet gyakorolt harcművészete, Korea – egyik – nemzeti sportja. Mivel a Zion Dojo az  International Taekwon-do Federation (ITF) világszervezethez tartozik, nálunk nem az olimpiáról ismert TKD-t gyakorolhatod, amely a World Taekwondo Federation (WTF) égisze alatt fut, de ez szerencsére semmit sem von le az élvezeti értékéből, sőt...

69286662_385926698737365_582622027629933

Tehát ez az óratípus a  harcművészeti tradíciók mentén zajlik. (övfokozat szerinti rend(szer), formagyakorlat, bázistechnika, önvédelem, töréstechnika, kézzel-lábbal való küzdelem).

Az első edzésre nem kell még semmilyen extra felszerelés, mindössze egy kényelmes melegítő nadrág és egy póló legyen nálad, valamint törölköző és ivóvíz.

feszültség levezetésen túl számíthatsz flow élményre, összetartó csapatra, önbizalmad növekedésére.

Válaszd a taekwon-dot! ;)